21 maj 2011

Det blommar i Fernlunda

Det här spännande så här första våren att se vad som dyker upp i rabatterna. Har konstaterat att maskrosorna mår utmärkt på gräsmattan som gränsar intill avloppsbrunnen.... Jag klippte gräset i förrgår kväll och i dag var det fullt med gula maskrosor igen! Tur att vi gillar maskrosor....

Niklas påstår att jag redan visat den här bilden här på bloggen... men nä... det har jag väl inte?

Äntligen lättskötta blommor! De verkar klarar alla temperaturer och de nöjer sig med lite regn då och då.. "Blomkrukorna" hittade vi i marken när vi (Niklas) grävde bort en stor buske vid det gamla uthuset.

Plommonträdet blommar fint. I höstas fick vi många plommon. Hoppas på repris i år

En blomma vi ännu inte riktigt vet vad den heter. STORA blad är det i alla fall och de här växterna breder ut sig vid ena husgaveln. Enligt mamma får jag absolut inte ta bort de så de får väl vara kvar. Den här sommaren i alla fall.
Kissekatten har varit ute hela dagen. Dagens lunch i Fernlunda bestod av: Egengjord rabarberkräm med bröd bakat av Niklas och egenfångad ödlesvans. Alla tre blev mätta och belåtna.

Så här trött var missen för en liten stund sedan. Hon hade pollen mellan öronen, granbarr i pälsen under magen, lera på tassarna och sågspån i svansen när hon kom hem från dagens äventyr. Men det brydde hon sig inte så mycket om. Det här med renlighet är inte prioriterat.

2 kommentarer:

  1. En Bergenia är det ni har!
    /Mimmi

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder som vanligt. Ser ut som Olona haft en innehållsrik dag med allt ni hittade i hennes päls ;) Härligt för henne att kunna vara ute som hon vill. Här är det flexikoppel ute som gäller. Men snart ska vi börja bygga kattgården ute, och balkongen är "kattsäkrad" och innätad så lite luft får sessorna iaf. :)
    Ha det gott
    Nosgos från syrran & mamma

    SvaraRadera