18 juni 2011

Oväntat besök

I dag skulle vi storstäda. Jag hann dammsuga halva huset och Niklas börja skura badrummet då en grävmaskin stod på vår gräsmatta. Vi har ju en del grävjobb som måste göras i sommar. Förutom avloppsinfiltrationen behöver vi hjälp med att få ner dagvattensystemet i marken.

Tre timmars arbete i regnet och nu är halva grävprojektet avklarat.

Stor grävmaskin. Jag är alltid lika förvånad att de kan styra skoporna med sådan precision! Snabb och duktig grävmaskinist var det!
Många meter rör som ska ner i marken. Tog väl ett par minuter med skopan så var det klart. Hade tagit en helg för oss (Niklas) att gräva.
Och numera har vi en jämn gräsmatta på framsidan av huset! Eller, en jämn jordplätt i alla fall. Närmast huset kommer vi gräva lite för hand och lägga dit grus. Vi var ju inte förberedda på att han skulle dyka upp så det fick bli den lösningen. Nu ska vi bara hitta grus på lämpligt avstånd från Tosätter också.
Och massorna som nu ligger på framsidan togs från baksidan där det ska bli en altan. Och när vi ändå hade en grävmaskin på plats har han förberett diken där vi ska gjuta plintar (och tur var det, för det var en helvetes massa sten!) Vi har bestämt oss för att gjuta plintarna i år och förbereda med stommen, så lägger vi trallen nästa sommar. Ska lägga på grus här också.
 Katten är ute och springer i det blöta gräset, hon har även tagit en vända i jordhögarna. Så jag antar att de nystädade golven inte kommer vara rena senare ikväll.

Tur att hon är så otroligt söt. Hon kommer undan med mycket, bland annat leriga tassavtryck på köksbänken tidigare i dag....



2 kommentarer:

  1. Härligt för Olona att få så mycket lera att leka i ;) Vad stor hon blivit, ser jättefin ut. Hur mycket väger hon nu?
    Nosgos från syrran & mamma Nessa

    SvaraRadera
  2. Tack och lov verkar Olona tycka att skogen är roligare än jordhögarna, än så länge :) Vet inte vad hon väger, hon har vuxit ur skålen vi vägde henne i förr. Och hon har inte riktigt tålamod att sitta still på en våg.... :)

    SvaraRadera