3 apr. 2011

Och så var trappan borta!

I helgen revs den gamla trappan i hallen. Vi kallade in experthjälp och bärhjälp. Vi har ett elskåp som sitter i skrubben under trappan och det är en ledning som har gått i vangstycket upp till övervåningen. Så det blev lite trixande för att få bort den på ett säkert sätt. Tur att pappa kan det här med säkringar och jordfelsbrytare.
Då ska vi se....

Hur blev det här nu då? 
Fram med motorsågen så löser det sig. Niklas har koll på att  pumpen inte blir  söndersågad.
Syster var med som bärhjälp.
Verkar gå bra det här.
Så var det den där eldragningen i vangstycket... 
Så där ja, då var det snart klart.

Imorgon kommer snickaren och rörmokaren. Förhoppningsvis har vi en fin skrubb här snart.
Vi har börjat planera hur vi vill att hallen ska se ut i framtiden (nu har vi försökt tänkt på alla eluttag, väggar osv innan snickarna sätter igång...). Nu gör vi bara om skrubben så att varmvattenberedaren får sin golvbrunn och en ordentlig matta med uppvik. Sen återstår det att se hur länge vi står ut med att se gipsskivorna...
Men vi har i alla fall enats om att väggarna kommer bli klädda i pärlspont (vilken färg vet vi inte, men ljust i alla fall). Sen ska vi försöka behålla taket (med en ommålning). Golvet har vi ingen aning om. Absolut inget klickgolv, inget trä. Och jag vill inte ha matta. Niklas kan tänka sig en matta. Men, renovering av hall finns inte med i budgeten förrän infiltrationen är gjord. 

Kissemissen då. Hon besökte veterinären i fredags och blev kastrerad. Matte och husse led hela dagen. Missen blev glad att få komma igen. Veterinären gav direktiven: Låt katten ligga på golvet under en filt i ett mörkt rum.

Olona brydde sig inte om de råden. Hon tog något vingligt steg, var groggy i 40 minuter. Sen sprang hon genom rummet. Vi gömde alla leksaker och monterade ner klätterträdet, livrädda för att stygnen inte skulle hålla. På natten låg husse vaken länge och hörde hur hon röjde järnet på nedervåningen. Sen vaknade vi till den här synen:

En blomkruka blir en perfekt leksak när alla råttor och bollar är borta.
Så hon verkar må utmärkt. Nu ska vi bara få henne att förstå att hon måste vara inne i tio dagar tills allt läkt ordentligt. Blir nog svårt när  hon förra veckan gick ut en timme varje kväll, på egen hand så klart. Stor misse nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar