27 nov. 2010

Inlägg nummer 59

På efterfrågan från en stad i norr som börjar på B och slutar på Oden (!) kommer här några bilder på gipsplattor.

Men först måste vi bara klargöra för er som är oroade att Fernlunda INTE var inblandat i krocken på E4 utanför Enånger. Inte heller dess invånare.

Ett lager grund och två lager täck senare. Notera den julidylliska snön på spröjsen (som förhoppningsvis drar uppmärksamheten från mina slanka långkalsongsben och Birkenstocks).

Ett lager grund.

Väggen in till hallen uppe från loftet sett, på begäran. Blev inte så mycket vägg kvar att tapetsera.
Strax till höger utanför bild börjar sänggavelväggen vinkelrätt ut från väggen.

Två dörrar att välja på, men bara en som leder till högsta vinsten. Hmm, vilken kan det vara...

Pärlspont i hallen, samma som i biblioteket under. Det lutar åt att stolparna får vara kvar i nuvarande utförande, dock med en rejäl borstning och nån sorts tvätt. Inte helt lätt med alla spikhål och stickor. Men det blir väl perfekta klösstolpar åt Olona. Taket ska ju alltså målas vitt, nån gång. Therese påpekar att det inte är en fjällstuga vi bygger, själv är jag inte lika säker.

Wow, kolla. (Alltså "portalen" från bibblan till vardagsrummet.)

Samma portal, fast från andra hållet. Wow.
Jag spankulerar omkring och spekulerar över huruvida vi ska tapetsera eller måla "insidan" av "portalen". Men enligt min medbloggare (nämner inga namn) är tapet inget alternativ. Då återstår, för mig, att måla vitt. Ther... medbloggaren vill ha den vita panelen som i taket utanför, men där säger skräddaren (alltså jag) nej. Skräddaren säger nej! Ingen stående panel här int'. Då ändrar hon sig till liggande panel. Hmm, tja, vad tycker ni? Blir väl vanligt dörrfoder runt om på båda sidorna, och så kanske en liten rund kvartslist då mot panelen på insidan...

Jo, och vi skulle ju egentligen ha hälsat på Olona Larsson-Nilsson i dag, men på grund av långtradare (alltså inte sortens kyss, utan sortens fortskaffningsmedel) så blev det inget av det. I stället fick vi nöja oss med ett gäng bilder på den lilla gullpluttan (tihi).
Vi hoppas det är okej att vi delar med oss av en bild från nioveckorsdagen. Ja, det är alltså bara tre veckor tills hon får flytta hem hit.

Notera tassarna. Och tofsarna. Och den allmänna sötman.

2 kommentarer:

  1. Ett svårt fall av sötma.
    Vadå för sorts liggande panel? Så få streck som möjligt är bra, säger jag.
    Platt och vitt!
    Fredrik B

    SvaraRadera
  2. Å gud va söt hon är!! När vi hittade vår "minsting" så var han bara 6-7 veckor gammal (enligt veterinären) o vägde 600 gram. Han är nu ett år äldre, 4 kilo tyngre o betydligt mkt piggare ;-)

    SvaraRadera