14 dec. 2010

Något sorts ljus i slutet av...

Tyvärr finns det ständiga hinder på denna löparbana som är att renovera. Ett sånt kan till exempel vara att man köper färg. Och så målar man med den färgen. Och så ser det ut att vara liiite fel nyans. Och så kan man inte måla som man hade tänkt. Och så blir det jobbigt och tråkigt och besvikelse. Och i stället städar man, och det är skittråkigt. Och då märker man inte ens, eller iaf väldigt knappt, att det har hänt en hel del på sistone. VI har gjort en hel del på sistone. Snickarna har gjort en hel del.

I går kom vi hem till detta. Det var hyffsat städat dagen innan, nu återigen kaos. Men, kolla där till vänster.

Kaminen! På plats!

Och väggen som skulle bli vit, är vit.

Och dörrarna har fått fina långplåtar.

Och titta, ett supersnyggt staket på gång. Saknar överliggare och höger halva. Och, ja, mer att måla då.

Jag roade mig med att sätta upp kantlist på övre kanten av väggstumpen som syns i botten av förra bilden.
Ja, mer att måla.
Så egentligen närmar vi oss något sorts slut på det hela, och att det gått fort kan väl ingen säga emot. Men det är fortfarande mycket kvar och det är inte alltid lätt att hålla modet uppe. Som tur är har vi en kattunge att se fram emot. I dag kom Olonas klätterträd till Fernlunda. Det ligger dock kvar i kartongen än så länge. Vi behöver hitta en lämplig plats för spektaklet.

I morgon hoppas vi få se ett färdigt staket och kanske en påbörjad trappspalje... Och två provmålade vita nyanser som i torkad form ser exakt likadana ut - det vore skönt att slippa återvända ännu en gång till färgaffären med missnöje på hjärtat.

3 kommentarer:

  1. Vad ni donar på bra!!
    Det är ju kul när man röjer undan, vänder sig om och allt ser ut som före igen. Fast byggdamm är rätt modernt nu för tiden, och isolerinstussar men framförallt färgkluttar och träflisor!! :) Här hos oss iallafall!

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra att det är modernt! Klumpar med spackel på golvet, är det också modernt? För i såna fall är vi väldigt moderna :)

    SvaraRadera
  3. Det är nog vad som är mest inne om du frågar inredningsspecialistena (nu råkar dom vara så många så jag inte kommer på ett enda namn här, för dom har vi ju annars stenkoll på..haha)
    Känner mig lite kluven! Vill ha fint och piffigt men det finns inte så överdrivet mycket ork över till superpiffet liksom. Vi tar det nästa jul istället och åker bort över dan i år!
    Idag är jag halvt däckad och ligger och tittar på allt som borde ha gjorts och göras.. men jag tittar snabbt bort så känns det inte lika ångestfyllt :)

    SvaraRadera