5 dec. 2010

Nu är det segt

Snickarna har ju haft uppehåll en vecka och arbetat på annat ställe medan vi väntat på vårt sista fönster. Men i fredags kom de och installerade de tre sista! Väldigt fint blev det, bara spröjsen till de två mindre som fattas.

Och nu återstår ännu mer spackling. Och målning.

Vi fick order om att måla ett par (13 stycken) brädor under helgen som snickarna ska sätta upp imorgon (förhoppningsvis). Så när vi kom hem från julfesten igår kväll (tidig natt) var det bara att plocka fram färg och penslar.

Rött är lite roligare än vitt att måla.


Sen har vi konstaterat att vi har valt fel nyans på den vita färgen som vi har målat alla fönsterfoder med. Det skär sig väldigt mycket mot den ram som fönsterrutorna sitter i. Så nu har vi köpt en ny burk som vi ska stryka ett lager med. Väldigt irriterande eftersom jag målat klart sex av nio fönster. Och så fortsatte vi titta oss omkring, hmm, om vi målar taklisten vit kommer den inte matcha den vita färgen på taket, hrm... Nu funderar vi på att ha taklisterna i samma färg som golvet i det stora rummet (någon mörk bets). Eller så tar vi med en liten bit av takpaneln till färghandeln och kollar om vi kan hitta en vit färg som passar. För taklisterna tänker jag inte måla i "fel" färg! 

Det mesta känns segt just nu. Vi vill bara slita bort all papp och börja lacka golv och tapetsera! Men först ska det spacklas mer, slipas, målas om, slipas, funderas, vänta på snickare... 

2 kommentarer:

  1. Ibland önskar man att man bara behövde göra det roliga!
    Typsikt att det inte var samma nyans av det vita. Kanske ni kan köra fyra nyanser av vitt (istället för brunt.. med Robert Gustavsson) :)
    Här har vi någon konstig grå/beige/gul/vit. Det ser lortigt ut om man inte har "rätt" färg bredvid. Men inget vi vill börja måla om eftersom det är på alla lister och foder. Fint, tänker vi! Och så blir det det!!
    Hoppas det går fort att stryka på fönstren!
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  2. Åhh, jag gillar förslaget med fyra nyanser av vitt :D

    Vi har köpt en burk med "rätt" färg nu, får se om det blir snyggare matchning nu, i såna fall får de målade ytorna en strykning med den nya färgen. Jag ska leta efter några som är sugna på att måla till helgen... :)

    SvaraRadera