2 okt. 2010

Att skruva ihop en skottkärra


Igår var det dags att inviga den nyinköpta skottkärran. Lämpligt nog kom Matte förbi och det visade sig att det behövdes minst två för att få ihop kärran.
- Men, på ritningen ligger ju skottkärran upp och ner....
De vred och vände på ritningen och jämförde med vår skottkärra, som inte låg upp och ner. De tog bort alla skruvar igen och kastade bort beskrivningen. En stund senare stod de där med en metallpinne.
- Hrm, den ska nog vara här mellan, sa Matte och försökte trycka in den mellan två andra redan fastskruvade bågar.
De sneglade återigen på ritningen som mycket riktigt förklarade att man skulle fästa metallpinnen i bågarna INNAN man skruvade fast bågarna. Bara skruva loss allt igen. Gör om gör rätt.

Vad är det med karlar och att inte vilja läsa en instruktionsbok? Här har de dock börjat tittat på instruktionerna igen, med kommentaren; Hur kan man göra beskrivningen med skottkärran upp och ner?


Men skottkärran fungerar nu, och den kom till väl användning i dag då gipsskivorna skulle fraktas från gräsmattan (jag roade mig att kasta ut de från biblioteksfönstret på morgonen) till släpvagnen vid grinden. Två last till soptippen och efter det bar vi in ett för stort antal masonitskivor och spånskivor i utbyggnaden. Jag har ont i kroppen. Tack och lov att vi ska få komma bort på middag ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar