4 okt. 2010

Omröstning!


Vi har ett problem med någon ynka millimeter. Tegelvägen i biblioteket är nu helt framme, och som ni ser så är det nån slags platta i golvet där en kamin har stått någon gång i tiden. Den här plattan är väldigt ful och någon millimeter för hög för att det ska gå bra att lägga in trägolvet. Så vi måste ersätta den här plattan med något annat. Trä är redan uteslutet på grund av den där millimetern och jag tror att vi utesluter alternativet att slipa ner plattan den där millimetern också. Räcker att vi har en till vägg på övervåningen att hacka fram.

Så, alternativen kommer här.

1. Ha på någon slags puts så att det blir en fin och jämn yta och måla den vit (eller förslag på annan färg?)
2. Använda tegelstenar och göra en slags platå.
3. Använda klinker/stenar/skiffer eller något liknande att lägga så där fint.
4. Övrigt förslag?

Nu får ni kommentera vilket alternativ ni röstar på! Gärna en motivering också!

Jag hade hoppats på att ha en fåtölj där vid väggen, det kommer vara bokhyllor från golv till tak runtomkring. Jag uppskattar att rutan är typ 40x40 cm.

Och en bild ska ni så klart få:

Så sätt igång och rösta!! Rösta!

12 kommentarer:

  1. Jag röstar på klinkers i något dess slag. Någon färg som bryter av mot teglet. Inget tegel, då blir det för mkt. Ta färg som syns. Så skippar ftöljen och ställ någon stor ljuslykta eller stort blockljus som ger ett fint sken på tegelväggen.

    Vad får det vinnande förslaget? :)

    SvaraRadera
  2. Syster Ysters Lillstrumpa4 oktober 2010 kl. 21:55

    Jag ser grus! En låg sarg med grovt mörkt grus och en stor o ståtlig planta som sträcker sig upp mot taket.

    SvaraRadera
  3. Tycker Syster Ysters Lillstrumpa låter som Ernst :) Men vi tycker om nya alternativ! Fler vill vi ha!!

    SvaraRadera
  4. Jag skulle nog bygga upp med tegel en bit så det blir som ett litet "altare" där, och så lägga en bit fin skiffer överst som bryter av mot teglet. Där kan ni ha fina saker och schysst belysning uppifrån.

    SvaraRadera
  5. Med risk för att ni inte blir klokare eftersom ni redan fått skilda förslag så röstar jag på första alternativet - puts...känns mest naturligt. Precis som det kan vara putsade väggar intill ett tegelparti så passar det att ha puts på golvplattan :)
    Lycka till!

    Förresten så ser det redan nu väldigt lovande ut med tegelväggen. Kommer att bli ett riktigt mysigt bibliotek!

    SvaraRadera
  6. Instämmer med föregående talare. Bygg upp med tegel, blir perfekt att ställa glaset på när man sitter i fåtöljen bredvid. I glaset har man då vin eller wiskey beroende på vilken av husägarna som sitter där och myser!

    SvaraRadera
  7. Tycker ni ska köra på fina stenar på golvet sen Fetbladsväxter sen en fin gren alt.kvist upp mot muren där låter man en murgröna klättra, sen har man förstås en ljuslykta mellan blommorna på golvet. jag har stenar som skulle passa o en skiss i huvudet på blommorna ( blir så när man är blomnörd o dekoratonsnörd)

    SvaraRadera
  8. Då bygger ni upp med tegel och så lägger ni ett snyggt skiffer högst uppe på som bryter av i färg!

    SvaraRadera
  9. Hej Therese o Nicklas!
    Jag skulle lägga klinkers i ev ljusgrå färg med vitt fog. Ev puts o en vit färg skulle oxå vara ok. I det hörnet skulle jag ställa en fin ljusstake el lykta av något slag. Ev 3 tjuslykter i olika storlekar med tjocka ljus i. Ska bli spännande o se vad ni bestämmer er för=)
    Kram!!! /Betty

    SvaraRadera
  10. Fin mosaik?! Antingen en färg som verkligen bryter av eller att ta upp de färger som finns i teglet kanske! Se det som en tavla fast på golvet :)
    Eller att bygga upp det i olika nivåer med fint tegel i samma stuk och placera en massa ljus på olika höjd! Eller andra fina saker! :)
    Fint blir det nog vad ni än kommer fram till!

    SvaraRadera
  11. Håller med övriga, bygg en liten sockel i tegel lika som muren, sedan nått som bryter av på det.... Sedan en tjusig lykta, eller kanske en liten mysig kamin. Finns sånna som inte kräver skorsten.

    Eller mura sockeln högre som ett litet bord, fast öppet under.
    Som någon sa, att ställa grogen eller vinglaset på, och en fin fåtölj bredvid.

    SvaraRadera